Ispitivanje i punjenje hidrauličkih akumulatora azotom

SERVIS I ODRŽAVANJE

Ispitivanje i punjenje hidrauličnih akumulatora – MHS Team AT

MHS Team AT pruža usluge ispitivanja i punjenja hidrauličnih akumulatora koristeći uređaje za ispitivanje i punjenje akumulatora azotom kako bismo pružili kvalitetne usluge našim klijentima . Ovaj proces je ključan za održavanje hidrauličnih sistema u dobrom stanju i sprečavanje kvarova. 

Vrste hidrauličnih akumulatora:

 • Pneumatski hidraulični akumulatori – koriste komprimirani vazduh kao fluid za skladištenje energije.
 • Hidropneumatski hidraulični akumulatori – kombiniraju funkcionalnost pneumatskog i hidrauličnog akumulatora, gde se komprimirani vazduh koristi za skladištenje energije a hidraulični fluid se koristi za prenos energije.
 • Hidraulični akumulatori sa membranom – koriste membranu za odvajanje hidrauličnog fluida od inertnog gasa kao što je azot.
 • Hidraulični akumulatori s klipom – koriste klip za odvajanje hidrauličnog fluida od inertnog gasa.

Za ispitivanje i punjenje hidrauličnih akumulatora koristimo uređaje za ispitivanje i punjenje akumulatora azotom.

DETALJNIJE

Značaj ispitivanja i punjenja hidrauličnih akumulatora u hidrauličnim sistemima

Hidraulični akumulatori su uređaji koji se koriste u hidrauličnim sistemima za skladištenje hidraulične energije. Oni omogućuju da hidraulični sistem funkcioniše sa većom efikasnošću i pouzdanošću, a takođe pomažu u zaštiti sistema od štetnih posledica kao što su prekomerni pritisak i vibracije.

Redovno ispitivanje i punjenje hidrauličnih akumulatora ima ključni značaj za osiguranje funkcionalnosti i sigurnosti hidrauličnih sistema. Hidraulični akumulatori služe kao tampon između pumpe i tačke potrošnje, omogućavajući održavanje pritiska i brzine protoka hidraulične tečnosti. Međutim, tokom vremena, pritisak u akumulatoru može opasti, a kvarovi mogu dovesti do curenja, smanjenja kapaciteta ili potpunog gubitka funkcionalnosti.

Redovno ispitivanje hidrauličnih akumulatora omogućava identifikaciju ovih problema i njihovo rešavanje pre nego što dovedu do ozbiljnijih kvarova ili čak nezgoda. Provera pritiska predpunjenja takođe je od vitalnog značaja, jer nedostatak predpunjenja može uzrokovati oštećenje akumulatora i ostalih delova hidrauličnog sistema.

Pravilno punjenje akumulatora pomoću azota osigurava da se hidraulična tečnost ne kontaminira i da se održi stabilan pritisak.

Najčešći kvarovi i servisne radnje za hidraulične akumulatore

Najčešći kvarovi hidrauličnih akumulatora uključuju:

 1. Curenje akumulatora – to može biti uzrokovano oštećenim membranama, oštećenjima kućišta ili curenjem od priključaka. Ovo može dovesti do smanjenja pritiska akumulatora i gubitka funkcionalnosti hidrauličnog sistema.

 2. Pucanje membrana – to se može dogoditi ako su membrane izložene visokim temperaturama ili ako su izložene agresivnim hidrauličnim fluidima.

 3. Korozija – korozija može uzrokovati propadanje akumulatora i smanjenje njegovog veka trajanja.

 4. Problemi sa sigurnosnim ventilima – sigurnosni ventil na akumulatoru može propustiti ili se zaglaviti, što može dovesti do povećanja pritiska u hidrauličnom sistemu i oštećenja opreme.

Kako bi se otklonili kvarovi hidrauličnih akumulatora, potrebno je obaviti nekoliko servisnih radnji:

 1. Redovno ispitivanje – hidraulični akumulatori moraju se redovno ispitivati kako bi se osigurala funkcionalnost i sigurnost hidrauličnog sistema.

 2. Pravilno održavanje – hidrauliči akumulatori zahtevaju redovno održavanje, uključujući čišćenje i proveru pritiska.

 3. Zamjena membrana – membrane akumulatora moraju se zameniti nakon određenog vremena kako bi se osigurala funkcionalnost.

 4. Zamena sigurnosnih ventila – sigurnosni ventil na akumulatoru treba redovno proveravati i zameniti ako je potrebno.

Prednosti MHS Team AT u odnosu na konkurenciju

MHS Team AT se ističe kao lider u oblasti ispitivanja i punjenja hidrauličnih akumulatora sa dugogodišnjim iskustvom i stručnim timom. Naši najjači aduti su:

 1. Posedovanje visoko kvalitetni uređaji za ispitivanje i punjenje hidrauličnih akumulatora, kao i stručni tim koji poseduje potrebno znanje za njihovo korišćenje.

 2. Pružamo visok nivo stručne i tehničke podrške klijentima

 3. Imamo fleksibilan pristup u prilagođavanju naših usluga specifičnim potrebama klijenata. Radimo u saradnji sa klijentima kako bi identifikovali probleme, predložili rešenja i pružili podršku.

Kao rezultat našeg posvećenog rada, stvorili smo dugoročne odnose sa klijentima koji nas smatraju pouzdanim partnerom.

Šta dobijate korišćenjem naših servisnih usluga

Angažovanje MHS Team AT za ispitivanje i punjenje hidrauličnih akumulatora ima brojne prednosti:

 • Stručnost i iskustvo: Naš tim stručnjaka ima dugogodišnje iskustvo u radu sa hidrauličnim sistemima i akumulatorima. Zbog toga smo u mogućnosti da pružimo kvalitetne usluge i brzo rešavamo probleme.

 • Kvalitetna oprema: Koristimo najmoderniju opremu za ispitivanje i punjenje hidrauličnih akumulatora, što nam omogućava da precizno utvrdimo stanje akumulatora i pravilno ga napunimo.

 • Fleksibilnost: Prilagođavamo se specifičnim potrebama klijenata. Naš tim je uvek spreman da sasluša zahteve klijenata i ponudi najbolje rešenje.

Naše usluge doprinose održavanju hidrauličnih sistema u dobrom stanju jer:

 1. Vršimo redovno ispitivanje hidrauličnih akumulatora i tako otkrivamo eventualne probleme pre nego što dođe do ozbiljnijih kvarova.
 2. Pravilno punimo hidraulične akumulatore i na taj način povećavamo njihov radni vek.
 3. Klijentima pružamo savete o održavanju hidrauličnih sistema kako bi oni bili funkcionalni i sigurni za upotrebu.
 4. Naš tim stručnjaka je uvek spreman da odgovori na pitanja i pruži stručnu i tehničku podršku klijentima.
Kontakt

Upoznajte tim

Nenad Obradović

ŠEF SERVISA

Dejan Erić

POSLOVOĐA SERVISA