SERVIS I ODRŽAVANJE

MHS Team AT – Servis i održavanje klipnih pumpi i klipnih hidrauličnih motora

Naše stručno osoblje sa dugogodišnjim iskustvom pruža sveobuhvatne usluge servisa i održavanja klipnih pumpi i klipnih hidrauličnih motora. 

Hidraulične klipne pumpe se primenjuju u različitim mašinama koje zahtevaju visok pritisak i velike protoke hidraulične tečnosti. Njihova osnovna uloga je da obezbede potreban pritisak i protok hidraulične tečnosti u sistemima za upravljanje i pokretanje različitih mašina i uređaja. Hidraulični vodovi prenose hidrauličnu energuju do izvršnih elemenata. Jedni od izvršnih elemenata su i hidromotori. Hidromotori hidrauličnu energiju pretvaraju u mehaničku energiju. Osnovna karakteristika hidrauličnih klipnih sistema pri prenosu energije je da se koriste tamo gde je potrebno izvršiti prenos velikog obrtnog momenta. Hidrauličnim klipnim pumpama i hidromotrima se može preneti najveći obrtni moment po jedinici mase uređaja.

Naš cilj je da obezbedimo brzo otkrivanje i otklanjanje kvarova, kao i prevenciju dodatnih troškova zbog skrivenih uzroka kvarova.

DETALJNO

Servisne usluge za hidraulične klipne pumpe i hidromotore: MHS Team AT

Hidraulične klipne pumpe i hidromotori su ključni komponenti u brojnim industrijskim i mobilnim aplikacijama. MHS Team AT pruža profesionalne servisne usluge za ove uređaje, osiguravajući njihovu pouzdanost i optimalan rad. Naša prednost u odnosu na konkurenciju ogleda se u sledećim aspektima:

 • Iskustvo i stručnost: Sa više decenija iskustva u servisiranju hidrauličnih klipnih pumpi i hidromotora, naš tim tehničara poseduje znanje i veštine neophodne za brzu i kvalitetnu popravku bez naknadnih kvarova.
 • Obuka i kontinuirani razvoj: Naši tehničari su prošli kroz različite obuke i programe, čime smo osigurali da svaki klijent dobije brzu i efikasnu uslugu.
 • Složeni ventili i regulatori: Klipne pumpe često uključuju dodatne ventile i kompleksne regulatore. Naš tim je obučen da pravilno podešava i popravlja ove komponente, što garantuje optimalan rad uređaja.
 • Dijagnostika kvarova: Naši tehničari koriste svoje iskustvo kako bi prepoznali skrivene uzroke kvarova na osnovu karakterističnih tragova na oštećenim delovima, čime se sprečava ponovni otkaz u kratkom roku.
 • Široka mreža nabavke rezervnih delova: Zahvaljujući našoj decenijama izgrađenoj mreži kontakata, obezbeđujemo nabavku originalnih i zamenskih, visokokvalitetnih rezervnih delova za hidraulične klipne pumpe i hidromotore.

Prednosti servisiranja hidrauličnih klipnih pumpi i hidromotora kod MHS Team AT

Kada se odlučite za servisiranje vaših hidrauličnih klipnih pumpi i hidromotora kod MHS Team AT, možete očekivati brojne prednosti koje donose naša stručnost i profesionalizam:

 • Brza i precizna dijagnostika kvarova: Naši tehničari brzo i tačno identifikuju kvarove, što omogućava efikasno rešavanje problema.
 • Korišćenje visokokvalitetnih delova: Prilikom popravki, koristimo samo delove visokog kvaliteta kako bismo osigurali dugotrajnost i pouzdanost vaše opreme.
 • Testiranje i podešavanje na probnom stolu: Nakon popravke, vršimo ispitivanje i podešavanje opreme na probnom stolu koristeći digitalne merni instrumente, kako bismo garantovali optimalne radne parametre.
 • Asistencija pri instalaciji i puštanju u rad: Naši tehničari pružaju podršku prilikom ugradnje i puštanja u rad popravljene opreme, osiguravajući pravilnu instalaciju i funkcionalnost.
 • Filtriranje i merenje čvrstih čestica: Pomoću specijalizovanih uređaja za filtriranje i merenje čvrstih čestica, vršimo kvalitetno ispiranje sistema pre ugradnje pumpe kako bismo sprečili brze ponovljene kvarove uzrokovane zaostalim česticama.
 • Puštanje u rad i podešavanje ventila: Naši tehničari puštaju pumpu u rad prema uputstvima proizvođača i podešavaju sve potrebne ventile u hidrauličnom sistemu, sprečavajući otkaze pumpe usled nepravilnih podešavanja koja često vrše neobučena lica.

Najčešći kvarovi

Kod hidrauličnih klipnih pumpi i klipnih hidrauličnih motora mogu se javiti razni kvarovi, kao što su:

 • Habanje klipova i cilindara: Uzrok habanja može biti redovno korišćenje, nepravilno održavanje ili nečistoća u hidrauličnom sistemu. Habanje klipova i cilindara može dovesti do smanjenja efikasnosti i performansi uređaja.
 • Curenje fluida: Curenje hidrauličnog fluida može se javiti usled oštećenja zaptivki, pukotina u kućištima ili lošeg održavanja. Curenje fluida može smanjiti radni pritisak i efikasnost sistema, kao i dovesti do kontaminacije radnog okruženja.
 • Kontaminacija fluida: Nečistoće u hidrauličnom fluidu mogu uzrokovati oštećenje klipova, cilindara, zaptivki i drugih komponenti sistema. Kontaminacija fluida može rezultirati smanjenjem efikasnosti, povećanjem habanja i potencijalnim kvarovima.
 • Nepravilan rad ventila: Hidraulični ventili regulišu protok fluida i pritisak u sistemu. Nepravilan rad ventila može biti posledica habanja, oštećenja ili kontaminacije fluida, što može uticati na performanse i efikasnost sistema.
 • Pregrevanje: Pregrevanje hidrauličnog sistema može biti posledica loše ventilacije, nepravilnog hlađenja ili preopterećenja sistema. Pregrevanje može dovesti do oštećenja komponenti, smanjenja efikasnosti i potencijalnih kvarova.
 • Kvarovi elektromotora ili pogona: Kvarovi elektromotora ili pogona koji pokreću klipnu pumpu ili motor mogu dovesti do smanjenja performansi ili potpunog zastoja sistema.

Redovno održavanje i servisiranje klipnih pumpi i klipnih hidrauličnih motora može pomoći u sprečavanju ovih kvarova, produžiti radni vek uređaja i osigurati optimalne performanse.

Područje primene servisnih usluga MHS Team AT za hidraulične klipne pumpe i hidromotore

Ovo su neke od mašina i sistema u kojima se često koriste hidraulične klipne pumpe:

Mašine za obradu metala: prese, sečice, savijačice i mašine za glodanje, kako bi obezbedile potreban pritisak za izvođenje različitih operacija.

Mašine za proizvodnju papira: mašine za presovanje i sečenje papira, kako bi se obezbedio potreban pritisak za ove operacije.

Mašine za građevinarstvo:  bageri, utovarivači, valjci i drobilice, buldožeri. Veoma često je pumpa stavljena direktno na dizel motor i glavni prenosnik elenrgije za sve ostale isvršne elemente. Preko hidrauličnog razvodnika hidraulična energija se usmerava od pumpe ka izvršnim elementima, na cilindre koji vrše linearna kretanja i hidromotore koji vrše obrtno kretanje. Klipni hidromotri kod građevisnkih mašina mogu transformisati hidrauličnu energiju u mehaničku za pokretanje točkova ili gusenica, zakretanje gornjeg dela bagera u odnosu na gusenice, pokretanje propelera hladnjaka itd…

Pomorska i rečna industrija: Hidraulične klipne pumpe i hidromotri se koriste za
podizanje i spuštanje sidra. Hidromotor pokreće sidreno vitlo na koje je preko sajle zakačeno sidro. Pokretanje propelera:klipni hidromotori pokreću elisu/propeler broda za pomoćna kretanja, kao što je trasiranje.
Upravljanje teretnim kranovima: teretni kranovi na sebi imaju sajle kojima vrše podizanje i spuštanje tereta. Sajlu preko vilta pokreće klipni hidromotor.

Dijapazon veličina, asortiman i moguće varijante servisa hidrauličnih klipnih pumpi i hidromotora

MHS Team AT pruža širok spektar servisnih usluga za sve vrste klipnih aksijalnih i radijalnih pumpi i hidromotora, uključujući poznate brendove kao što su Rexroth, Hidromatik, Sauer Danfoss, Parker, Eaton, Vickers, Linde, Poclain, PPT, MOOG, HAWE, Hydac, ATOS, Duplomatic, Bondioli Pavessi, Uchida, Kawasaki, Volvo, Hyundai, Liebherr, Hitachi, Yuken, Nachi, SAI, Intermot, Hagglunds, Staffa, Calzoni, Dynex Rivett, Blackbruin i mnogi drugi. Naši stručnjaci su obučeni za servisiranje i ugradnju ovih pumpi, kao i za ugradnju originalnih ili visokokvalitetnih zamenskih rezervnih delova.

Nakon servisiranja, izuzetno je važno proveriti radne karakteristike uređaja kako bismo osigurali da su identične proizvođačkim specifikacijama. Da bismo to postigli, MHS Team AT vrši ispitivanja na ispitnim stolovima snage do 125 kW i koristi digitalnu mernu opremu za protok do 750 l/min i pritisak do 600 bara.

Ukoliko je vaš uređaj teško nabaviti ili proizvođač naplaćuje visoku cenu za njega, naš tim može za vas nabaviti zamenski uređaj od drugih renomiranih proizvođača po povoljnijoj ceni. Da bismo odredili koji zamenski uređaj može zameniti originalni, bitno je poznavati funkciju hidrauličnog sistema i tipove uređaja koji se nude na tržištu. Važni parametri za odabir su protok, radni pritisak, vrsta regulatora i ugradne mere. Pravilnim odabirom uređaja, skraćujemo zastoj mašine kraćim rokom isporuke i smanjujemo troškove nabavke.

Nakon nabavke novog uređaja, često je potrebno izvršiti podešavanje regulatora. MHS Team AT vrši podešavanje na ispitnom stolu, a rad klipnoaksijalne/radijalne pumpe/motora sa podešenim parametrima može se snimiti digitalnim uređajem za merenje pritiska, protoka, broja obrtaja i temperature. Ovako, osiguravamo optimalne performanse i dugotrajnost vašeg uređaja.

Kontakt

Upoznajte tim

Visok nivo profesionalizma i pažnje prema klijentima karakteriše MHS Team AT, što se ogleda u kvalitetu usluge i zadovoljstvu klijenata. Sa tradicijom poslovanja koja traje preko četrdeset godina, naši klijenti znaju da u nama imaju pouzdanog partnera za servis i održavanje klipnih pumpi i klipnih hidrauličnih motora.

Ukoliko vam je potrebna efikasna i profesionalna usluga servisa i održavanja klipnih pumpi i klipnih hidrauličnih motora, MHS Team AT je pravi izbor za vaše preduzeće. Kontaktirajte nas danas kako bismo zajedno pronašli najbolje rešenje za vaše potrebe.

Nenad Obradović

ŠEF SERVISA

Dejan Erić

POSLOVOĐA SERVISA