Servis i održavanje hidraulike građevinskih mašina
Servis i održavanje hidraulike građevinskih mašina u MHS Team AT Čačak

SERVIS

Hidraulika građevinskih mašina

Hidraulika igra ključnu ulogu u funkcionisanju građevinskih mašina, omogućavajući im precizno upravljanje i kontrolu pokreta. Održavanje hidraulike na ovim mašinama je od vitalnog značaja za pouzdanost i dugotrajnost, a servisiranje tj. remont hidraulike građevinskih mašina je posebno važno za održavanje sigurnosti i sprečavanje gubitaka.

Servisiramo sve vrste hidrauličnih uređaja na mobilnim mašinama, kao što su bageri, utovarivači, viljuškari, telehendleri, kiperi.

Ove usluge su posebno važne u građevinskoj industriji, gde zastoji mašina mogu dovesti do kašnjenja u izvođenju radova, probijanja rokova, kao i velikih finansijskih gubitaka.

DETALJNO

Kako znati kada hidraulični sistem na nekoj od teških građevinskih mašina zahteva intervenciju u vidu popravke ili održavanja?

Hidraulični sistem za građevinsku opremu je pouzdan, ali može imati probleme. Da biste prepoznali probleme hidrauličnog sistema na građevinskim mašinama, obratite pažnju na neke od sledećih simptoma:

Ako čujete neobičnu buku koja dolazi iz nekog dela opreme, to može biti znak da hidraulički sistem ne radi pravilno. Buka može ukazivati na vazduh u hidrauličnoj tečnosti, istrošenu pumpu ili neusklađene spojnice. Budite oprezni kada postavljate dijagnozu vašeg hidrauličnog sistema samo na osnovu zvukova i njihovih lokacija. MHS Team AT poseduje dijagnostičku opremu, alate i testove, te može da utvrdi tačan uzrok buke i da ih popravi.

Problemi sa protokom hidrauličke tečnosti spadaju u tri kategorije – prevelik protok, nedovoljan protok ili nedostatak protoka. Ako nemate protok iz hidraulične pumpe, to može biti zbog neispravnog motora pumpe, oštećene ili nepravilno sastavljene pumpe, napukle spojnice za pogon pumpe ili nepravilno postavljenog smera glavnog pokretača. Naš tehničar će možda morati da izvrši popravke ili zamenu delova na osnovu habanja hidrauličnog sistema vaše opreme.

Nenormalno kretanje hidrauličnog sistema može dovesti do opasnih situacija na gradilištu. Nepravilno, sporo, nekonzistentno ili ograničeno kretanje ukazuje na ozbiljne probleme koji zahtevaju hitnu popravku. Ovi neispravni pokreti mogu se desiti u kombinaciji sa drugim problemima, kao što su problemi sa protokom ulja ili bučni rad. Prisustvo vazduha u hidrauličnom sistemu ili oštećenja creva takođe mogu dovesti do neispravnog rada hidrauličkog sistema

Netačni hidraulični pritisci su opasni i mogu dovesti do oštećenja hidrauličnog sistema ili drugih delova opreme. Ovo se može dogoditi kada hidraulični pritisak nije podešen na ispravan način. Problem sa pritiskom može takođe biti uzrokovan oštećenim senzorima ili drugim komponentama hidrauličnog sistema. Ako primetite netačne hidraulične pritiske, treba odmah kontaktirati naš servis kako bismo na brz i adekvatan našin rešili problem.

Prekomerna toplota može ukazivati na nekoliko problema, uključujući preopterećenje hidrauličnog sistema, nedostatak hidrauličke tečnosti ili problem s rashladnim sistemom. Previsoka temperatura može dovesti do habanja i oštećenja delova hidrauličkog sistema. Ako primetite prekomernu toplotu u hidrauličnom sistemu, ovo bi bio još jedan od dobrih razloga da nas momentalno kontaktirate u vezi daljih servisnih radnji.

Prednosti u odnosu na konkurenciju

Prednosti MHS Team AT u odnosu na konkurenciju uključuju sopstvenu proizvodnju i ogroman lager rezervnih delova, što omogućava brzu i efikasnu zamenu delova i intervenciju u slučaju kvara.

Veliki problem na tržištu je nabavka hidrauličnih komponenti koje se više ne proizvode. Ono što naši klijeni veoma dobro znaju je da u sklopu naše proizvodno prodajne ponude, imamo mogućnost da ponudimo zamenske komponente koje se trenutno proizvode.

Naši klijenti posebno vrednuju mogućnost da na najednom mestu, od strane kvalifikovanog i stručnog kadra sa bogatim iskustvom, u zaokruženom ciklusu rada, dobiju kompletnu paletu usluga: od projektovanja hidrauličnih sistema, mašinske obrade, preko izrade novih hidrauličnih sistema i uređaja, do usluge servisa i održavanja, a po potrebi i dijagnostike. Naši klijenti su sigurni u visok kvalitet i pouzdanost rada naših proizvoda i servisiranih uređaja, jer se pre isporuke, svaki uređaj ispituje prema zadatim parametrima.
I najvažnije, tradicija poslovanja koja je duga preko četrdeset godina, a koja svim postojećim i novim klijentima govori da u nama imaju pouzdanog partnera.

Benefiti za kupca

  • Brza i pouzdana usluga servisa i remonta hidraulike građevinskih mašina, koja minimizuje gubitak vremena i novca.
  • Stručan tim sa dugogodišnjim iskustvom koji može da otkloni kvarove na hidrauličnim uređajima u kratkom vremenskom roku, smanjujući vreme zastoja mašine i smanjujući gubitke koje bi klijent inače imao zbog zastoja.
  • Sopstvena proizvodnja i veliki lager rezervnih delova, što omogućava firmi da vrlo brzo izvrši intervencije na građevinskim mašinama i da smanji vreme zastoja.
  • Mogućnost preventivnog održavanja hidrauličnih uređaja, što produžava njihov vek trajanja i smanjuje potrebu za skupim popravkama u budućnosti.
  • Visok nivo profesionalizma i pažnje prema klijentima, što se ogleda u kvalitetu usluge i zadovoljstvu klijenata.

Područje primene.

Usluge servisiranja ili remonta hidraulike građevinskih mašina obuhvataju širok spektar mašina koje se koriste u građevinskoj industriji. To podrazumeva mašine koje se koriste u gradnji puteva, mostova, tunela, građevina i sl. Neke od građevinskih mašina koje koriste hidraulične uređaje i na kojima se najčešće vrše servisne intervencije su:

  • Bageri, utovarivači, viljuškari, valjci za asfalt, grederi, kiperi, auto dizalice, platforme za rad na visini, bušilice, mešalice za beton, pumpe za beton, kranovi, telehendleri…

Najčešće servisne intervencije koje se vrše na ovim mašinama su popravka hidrauličnih pumpi, cilindara, ventil blokova, zamena creva i brtvi, dijagnostika i servisiranje hidrauličnih sistema.

Kvalitet koji se prenosi

Naši klijenti, sa kojima sarađujemo dugi niz godina, prepoznaju nas kao dobavljača koji isporučuje opremu proizvedenu od visokokvaltetnih komponenti, izuzetne pouzdanosti i dugotrajnosti u radu, sa malim procentom kvarova u eksploataciji.

Izradom kvalitetnih proizvoda prilagođenih potrebama klijenata, koji se izdvajaju u masi sličnih, postigli smo da i naši klijenti istu poslovnu praksu preuzimaju kao svoju.

Naše reference
servis hidraulike na gradjevinskim masinama
servis hidraulike na gradjevinskim masinama
servis hidraulike na gradjevinskim masinama
Servis hidraulike građevinskih mašina MHS Team AT Čačak
servis hidraulike na gradjevinskim masinama
Kontakt

Upoznajte tim

Nenad Obradović

ŠEF SERVISA

Dejan Erić

POSLOVOĐA SERVISA